Tips Mudah dan Selamat Untuk Menurunkan Berat Badan

Assalamualaikum semua,

              Hari ni kalau buka facebook, penuh wall kita dengan sharing mak bapak tentang anak-anak masuk sekolah. Terutama sekali anak sulung baru masuk tadika,atau darjah satu. Pengalaman dengan anak sulung memang akan mendebarkan hati sebab tak pernah ada pengalaman. Mak-mak pulak bila dah susah hati, mula la stress dan asyik-asyik nak makan. Sugar craving la. Akibatnya, berat badan pun mencanak naik sampai naik menyampah la dengan penimbang tu kan. Belum naik karada lagi...huhai.


           Memiliki berat badan yang ideal memang idaman setiap orang terutama wanita yang kebiasaannya sangat concern dengan pertambahan kilogram. Kalau wanita tu kurus sangat pun, dia akan risau, apatah lagi sangat gemuk kan. Yang kurus nak kena tambah berat supaya ideal, yang gemuk kene kurangkan berat juga untuk dapat berat yang ideal.





Tips Mudah Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

             Untuk menurunkan berat badan cara Shaklee, ada beberapa produk yang boleh membantu. Antaranya ialah:

Alfalfa sebagai agen detox



          Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Alfafa. Suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi

Kenapa Perlu Detoks?

         Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.
Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Lecithin membakar lemak


         Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

Membina dengan Cinch Shake



          Kandungan dalam Cinch diperkaya dengan Leucine dan ianya dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet yo-yo.

Untuk setiap hidangan Shaklee Cinch, anda akan mendapat:
  • 24 gram protein, 
  • 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 
  • 6 gram serat larut

Protein amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.
  • Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle).

Kesimpulannya, jika anda mahu menurunkan berat badan, anda perlu ada azam yang kuat dan istiqamah. Kalau makan supplemen pun tak konsisten, hasilnya pasti tak memuaskan.
Jika anda ingin mendapatkan set kurus Shaklee ini boleh hubungi saya.

Juhaina binti Mohamad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-292 2464


COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia


Fanpage: https://www.facebook.com/umminashuha

Blog : www.umminashuha.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

10 Cara Mudah, Murah dan Berkesan Atasi Liang Kulit Terbuka agar Wajah anda Tidak Seperti Kulit Limau

Berbaloikah Menghabiskan Duit dan Masa di The Shore Oceanarium Melaka?

Tips Menyimpan Sayur Agar Tahan Segar Lebih Lama dan Tiada Pembaziran