Posts

Showing posts from January, 2017

Bisnes Paling Kurang Risiko dan Menguntungkan

Assalamualaikum, Tetiba teringat pesanan ahmad Maslan supaya rakyat Malaysia ni perlu buat 2 atau 3 kerja sekarang ni. Mungkin ramai memandang sinis dengan kata-kata beliau, tetapi itulah hakikatnya. Keadaan ekonomi Malaysia sekarang memang menghimpit rakyatnya, terutama bagi mereka yang duduk di bandar. Mempunyai kerja sampingan lain untuk menambah pendapatan keluarga adalah sesuatu yang perlu.
Antara kerja sampingan yang boleh dilakukan adalah berniaga. Bagi yang masih baru nak berjinak dengan perniagaan, perlu memilih perniagaan yang kurang risiko,  tidak memerlukan modal yang besar dan yang pastinya menguntungkan. Kalau nak tahu, bisnes Shaklee sangat menepati ciri-ciri itu.
BISNES SHAKLEE MENGUNTUNGKAN DAN KURANG RISIKO
Kenapa saya katakan bisnes Shaklee ni menguntungkan dan kurang risiko? 1.  Yuran pendaftaran hanya rm68.90 untuk seumur hidup. Itulah dikira sebagai modal.
2. Setelah menjadi pengedar Shaklee, kita layak membeli produk dengan harga ahli. Kemudian kita boleh me…

Cara Pengiraan Bonus Shaklee

Image
Assalamualaikum warahmatullah,

Hari ni nak berkongsi cara pengiraan bonus Shaklee. Klau korang perasan, pengedar Shaklee ni memang merata. Kenapa mereka beria sangat nak berShaklee? Selain berniat untuk membantu orang lain hidup sihat, pengedar Shaklee juga bolen menjana pendapatan melalui untung jualan runcit dan juga bonus daripada Shaklee.

Sebelum tu, korang perlu tahu terdapat 3 bonus utama (3C) yang diberikan kepada pengedar iaitu.

1. Cash Bonus 2. Car Bonus 3. Convention Bonus

Sebelum nak faham Car Bonus, dan Convention Bonus, kita perlu kejar cash bonus terlebih dahulu. Cuba tengok gambar di bawah.

Di dalam sistem Shaklee, tak semestinya upline akan dapat bonus lebih banyak daripada downline. Jika Downline lebih banyak buat kerja, banyak sharing, tak mustahil untuk downline menaiki rank lebih daripada upline. Ini telah pun terbukti oleh super duper upline saya.
Bonus shaklee dibayar mengikut UV Group dan anda boleh dapat bonus besar bila UV group dan UV Personal Besar. Bonus berdasark…

Punca Kenapa Susah Hamil dan Tips Untuk Cepat Hamil

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Memiliki cahaya mata setelah berkahwin adalah satu impian yang pasti ingin direalisasikan. Sebagai manusia biasa, kita pastinya nak membina keluarga kita daripada berdua kepada bertiga, berempat dan seterusnya. Anak-anak ni pengikat kasih suami dan isteri. Ye la kan, kadang-kadang kita suami isteri ni ada masa perang dingin, anak-anak la yang mendamaikannya. Kalau tak, sampai ke sudah la dingin je.



Memasang impian memang la seronok, tetapi bergantung juga kepada rezeki. Ada pasangan suami isteri yang Allah bagi cepat dapat anak, ada yang tunggu bertahun-tahun baru dapat. Bagi pasangan yang dah lama berkahwin dan belum dikurniakan anak, mungkin ada faktor-faktor yang menyebabkan isteri sukar hamil.

FAKTOR KENAPA SUSAH HAMIL
Berat Badan Yang Kurang Ideal
Seringkali kita dengar apabila seorang wanita yang ingin hamil, selalu nasihat yang diberi ialah kurangkan berat badan bagi yang agak besar dan naikkan berat badan bagi yang terlalu kurus. Ini kera…

Tips Atasi Masalah Kulit Berminyak dan Berjerawat

Image
Assalamualaikum semua,

Cuba pegang sikit kulit muka, apa rasanya?Alhamdulillah jika muka anda bersih, gebu, "flawless". Tetapi, jika muka anda berminyak dan berjerawat, pasti tak selesa kan. Muka adalah bahagian yang paling penting dijaga kerana mukalah yang pertama sekali yang akan dipandang orang. Mempunyai kulit berminyak akan menyebabkan ketidakselesaan. Ini kerana, kulit berminyak akan menyebabkan mudahnya jerawat naik, jika pakai bedak sekalipun akan mudah luntur dan bercapuk. Ha, kan dah tak comel!

FAKTOR KULIT BERMINYAK

Kulit berminyak kerana untuk melindungi kulit kita daripada terlalu kering. Walaubagaimanapu, jika berminyak keterlaluan pula akan mendatangkan maslah lain pula. Beberapa faktor yang menyebabkan kulit berminyak, antaranya:
Ketidakseimbangan HormonKebiasaannya wanita yang sedang datang haid akan lebih cenderung menghasilkan lebih banyak minyak pada bahagian muka.Tekanan (stress)Dalam keadaan tekanan atau stress akan mendorong hormon kartisol yang merupak…

Tips Kekal Bertenaga Ketika Hamil Agar Tiada Sesiapa Yang Terabai

Image
Assalamualaikum warahmatullah,

Hari ni saya nak berkongsi sedikit tips buat ibu-ibu dan bakal ibu iaitu tips kekal bertenaga ketika hamil agar tiada sesiapa yang akan terabai. Ha ha ha, kenapa saya tambah yang ayat belakang tu? Ini kerana mengikut pengalaman saya sendiri, apabila hamil terutama yang trimester pertama tu. Sungguh-sunnguh jadi ibu dan isteri yang tak berdaya. Masa tu tak kenal lagi erti kepentingan supplemen ni. Kasihan anak-anak dan suami, terabai je rasanya. Di rumah, ibu-ibu ni macam tunggak kepada keceriaan rumahtangga tau.

Walaupun kita sedang hamil, tanggungjawab kita tetap sama. Sebagai ibu, isteri, pekerja, dan paling utama sebagai Hamba Allah. Untuk memastikan tanggungjawab dapat dilaksanakan, kita kena pastikan kita bertenaga dan sihat.

TIPS KEKAL BERTENAGA KETIKA HAMIL TRIMESTER PERTAMA

Trimester pertama adalah fasa yang mencabar dan kritikal bagi sesetengah ibu hamil. Kebanyakan wanita akan rasa tidak selesa, pening kepala, mual, loya, selalu masuk angin, muntah…