Posts

Showing posts from March, 2015

Tips Menghilangkan Parut Chicken Pox yang Cepat dan Berkesan

Image
Hai, assalamualaikum semua..

Entry kali ni nak berkongsi tips menghilangkan parut chicken pox yang ohsem sehingga kulit lebih cantik berbanding sebelum kena chicken pox. Chicken pox atau pun cacar air atau dipanggil juga cengkering, rasanya kebanyakan orang maklum tentang penyakit ni. Sebelum tu, mari kita tengok video kak Nur Hidayah yang terkena chicken pox dpadausia dewasa. Chicken pox kalau kene pada orang dewasa, parutnya memang susah nak hilang. Tapi beliau berjaya pulihkan parut tu.


Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Kalau pengalaman saya sendiri, saya kena chicken pox masa tingkatan 2. Bermula dengan demam seram sejuk, dan pada masa yang sama saya merasakan seperti ada jerawat atas kulit kepala. Tangan pun gatal la nak pecahkan jerawat yang muncul tu. Selepas itu, naik lagi kat badan dan tangan, barulah ada kawan saya bagitau yang jerawat tu sebenarnya cacar air atau chicken pox. Oleh kerana saya bersekolah asrama, maka kene la…

Cara Berkesan Merawat Masalah Rambut Gugur Agar Tak Rasa Malu dengan Suami Mr Perfect 10

Image
Assalamualaikum semua,

Kita orang perempuan terutama sekali yang dah beranak pinak tu mesti punya maslaah yang sama iaiatu rambut gugur. Orang tua-tua kata bila anak dan pandai menyembur air liur tu lagi la teruk gugur rambut mak..huhu. Tapi itu mitos je sebenarnya. Hal ini berlaku adalah disebabkan perubahan hormon wanita selepas bersalin.

Rimas ke rimas bila keadaan ni terjadi? hihi..tiada pilihan jawapan, of course la rimas kan. Saya sendiri mengalami situasi tu sampai malas nak sikat rambut. Sakit mata tengok lantai lepas tu, bersepah-sepah rambut. Mood nak iakt rambut cantik cantik , nak buat ala ala Elsa Froen pun hilang. Ksian kat encik suami, serabai je tengok isteri dia..hehe.

Bila saya tengok video kakak ni, saya berazam untuk konsisten dengan set yang dia ambil. Tapi saya belum beli pula syampu. Saya akan konsisten dengan ESP dan Zink.Harapnya serasi dengan saya. Cik puan kat luar sana harus atasi masalah rambut gugur ni tau. Walaupn kita bertudung, rambut tu mahkota wanita…

Tips Menyimpan Sayur Agar Tahan Segar Lebih Lama dan Tiada Pembaziran

Image
Assalamualaikum, salam ceria semua.

Sebelum saya teruskan perkongsian saya, di bawah ni saya kongsikan tentang tips menyucikan diri dengan cara bersedekah. Pernah dengar kan sedekah, suci harta dan suci jiwa? Jom kita dengar kakak cantik ni cakap apa.




 Entry kali ni nak berkongsi tentang tips mak-mak ye. Iaitu tips menyimpan sayur dalam peti sejuk supaya tahan segar lebih lama. Sebagai ibu bekerjaya seperti saya ni, mestinya kita tetap akan berusaha untuk menyediakan yang terbaik buat keluarga kita. Kalau boleh semua perkara nak buat sendiri, apatah lagi dalam meneydiakan makanan buat insan tersayang. Kalau boleh hari-hari biarlah suami dan anak-anak makan hasil air tangan kita.

Macam saya sendiri, memang boleh dikatakan setiap hari memasak. Jadi, sebelum nak masak tu kene la pastikan semua barang-barang dah ada dalam peti sejuk kan. Takkan setiap hari mau pegi kedai beli. Dah la kalau pegi kedai nak beli  dua barang je, tapi sudahnya macam-macam lagi kita capai.

Ok, berbalik kepada ta…

Tips Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Cara Kevin Zahari

Image
Assalamualaikum dan salam bahagia,Cuba anda perhatikan atau imbas-imbas sikit, di sekeliling anda berapa ramai yang menghidapi tekanan darah tinggi? Kalau di sekitar saya sendiri, ibu kandung dan ibu mertua saya memang ada darah tinggi ni. Alhamdulillah masih terkawal. Di kalangan rakan sekerja juga tidak kurangnya. Faktor usia semata bukan lagi penyumbang kepada penyakit ini. Hari ini saya nak kongsikan tips hebat menurunkan tekanan darah tinggi daripada Kevin Zahari