Posts

Showing posts from May, 2014

Lirik Lagu Frozen "Let It Go"

Image
Lirik Lagu Frozen
Cerita animasi frozen dikatakan telah jadi fenomena 2014...di sana sini kanak-kanak menyebut Frozen, Let it go dan sebagainya. Saya ada tengok sedikit cerita ini bersama anak saudara saya...masa tu tak tau plak cerita ni sungguh la glemer. Bila dah tau ni, ooo nampaknya saya kene dapatkan DVD cerita FROZEN. Frozen oh Frozen...Frozen Food sekarang pun ada macam-macam kan? (apa kaitannya? hehe). Saya sengaja mencari lirik lagu frozen ni. Sekadar meneliti apa makna di sebalik liriknya. Lagu Let it Go (Bebaskan) ni dinyanyikan dengan semula dalam 25 bahasa. Hebat kan?  Lirik dari: Idina Menzel – (Disney’s Frozen) Let It Go Lyrics Video

The snow glows white on the mountain tonight, not a footprint to be seen. A kingdom of isolation and it looks like I’m the queen.
The wind is howling like this swirling storm inside.
Couldn’t keep it in, Heaven knows I tried.
Don’t let them in, don’t let them see.
Be the good girl you always have to be.
Conceal, don’t feel, don’t let them…

Pantang Larang dalam Vitamin Shaklee

Image
Pantang Larang pengambilan vitamin

Makan vitamin pun ada pantang larang?? Kenapa mesti ada pantang larang ye? Mari kita baca fakta-fakta di bawah ni:
(1) Elakkan gabungan vitamin di bawah kerana ianya akan menghalang penyerapan masing- masing ke dalam badan

Vitamin E & AlfalfaGLA Complex & Alfalfa ( Dalam GLA ada sedikit Vit E)Vitalea (Iron) dengan Ostematrix ( Calcium) . susu atau sebrang sumber calcium

(2) Vitamin tidak boleh diambil bersama-sama dengan minuman berkafein seperti tea dan kopi kerana kafein akan memusnahkan vitamin. Sekiranya anda merasakan vitamin yang anda ambil tidak memberi kesan positif, mungkin ia disebabkan oleh kafein.


(3) Vitamin, jamu, ubat boleh diambil bersama-sama dengan syarat jarakkan masa pengambilan minimum 2 jam. Contoh jika ambil ubat pukul 8 pagi, makan vitamin anda pada pukul 6 pagi atau 10 pagi.

(4) Elakkan vitamin berikut untuk masalah di bawah :- 
SLE tidak boleh mengambil Alfalfa kerana ianya akan mengaktifkan sistem imun badan pesakit. Vita…

Mealshakes, Easy Going Meal Yang Sedap Dan Mudah

Image
Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
Antara  testimoni pengguna Mealshakes;





Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.
Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda…

Rampingkan Badan Anda dengan Set Kurus Shaklee

Image
Turunkan Berat  Badan Anda!!

Sebelum tu mari kita berkenalan dengan konsep detox --> bakar --> bina

Alfalfa sebagai agen detox


Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Alfafa. Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi
Kenapa Perlu Detoks?

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.



Lecithin membakar lemak
Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'.Apabila Lecithin 'bertemu' dengan le…

Tolong Jangan Minta Untuk KURUS, tetapi ....

Image
Perasan diri gemuk! Haha, itulah yang selalunya berlaku terutamanya kepada wanita termasuk diri saya. Gemuk kita tafsirkan mengikut perasaan kita..hehe.. Agak-agak baju lama dah tak muat, bermulalah definisi terhadap diri kita bahawa SAYA SUDAH GEMUK!!! Sungguh scary! Tolong jangan prejudis terhadap diri anda sendiri ye dan diri saya juga. Adalah normal bagi seorang wanita yang berubah fizikalnya setelah berkahwin, melahirkan seorang anak, seterusnya dua, tiga, dan ...Tambahan dengan tidak berapa rajin nak berbengkung seperti saya ni, lagi la memang tak muat kain la jawabnya. Saya sangat percaya bahawa kurus bukan kepentingan, tetapi sihat itu yang lebih utama. Tetapi apa yang jelas di sini OBESITI adalah penyakit..pastikan itu ye. Mintalah untuk sihat, jangan minta untuk kurus. Mintalah untuk punya berat badan yang ideal. Masalah kita adalah untuk memastikan lebihan lemak yang buruk kelihatannya kan? Itu perlukan exercise dan juga kawalan jenis pemakanan. Entry kali ini saya just nak sh…